| Blog

Elegante sau nonconformiste, casual sau office, tinutele sunt puse in valoare de bijuterii asortate cu gust. Cufarul Carinei iti ofera o varietate de coliere realizate din ceramica, sticla, metal sau material textil, intr-o multitudine de culori, marimi si modele.

Primul colier purtat vreodata la gat de o femeie a fost cu siguranta un dinte sau un corn de animal, atarnat de o liana subtire, adus ca tribut feminitatii de catre barbatul ei, ca dovada a faptului ca el este cel care asigura hrana si siguranta pentru ea si copii. Simbolistica s-a diluat si s-a modificat in timp, altceva simte astazi femeia care primeste un colier si cu totul altceva simte femeia care isi cumpara singura un colier.

Insa, in mod clar, de la primul colier purtat de ocupanta vreunei pesteri si pana la ultimul colier vandut, in cine stie ce magazin din lume, acest obiect este facut pentru a fi vazut, pentru a fi expus, pentru a spune ceva despre persoana care il poarta. El a sintetizat intotdeauna un mesaj, unul din multele posibile: “sunt frumoasa”, “iubesc”, “sunt iubita”, “cred in Dumnezu/ Allah/ Buddha etc”, “apartin acestui grup”, “am intotdeauna noroc”, “sunt aparata de tot ce e rau”, “iubirea e infinita”, “inima imi e franta” etc.
Rolurile multiple ale colierelor, de la acela de obiect decorativ, menit sa infrumuseteze, sa puncteze sau sa nuanteze o tinuta, pana la acela de simbol al ierarhiilor in anumite organizari sociale sau pana la acela de amplificator de energii benefice, aparator impotriva energiilor malefice, aducator de noroc, simbol al apartenentei la un grup s.a. fac ca acest obiect de podoaba sa isi schimbe forma, marimea, materialul in functie de necesitati dar il pastreaza, in acelasi timp, printre elementele care vor insoti permanent faptura umana, indiferent de nivelul de evolutie la care se va ajunge.